Κρακοβία: Η ιστορική πόλη της Πολωνίας!

Για δεύτερη φορά ταξιδεύουμε στην Πολωνία και αυτή τη φορά επισκεπτόμαστε την ιστορική Κρακοβία! Μια πόλη που για να την επισκεφτείτε, δεν θέλετε μεγάλο budget! Η Κρακοβία είναι ιδανικός προορισμός που συνδυάζει την ιστορία με τη φυσική ομορφιά των τοπίων της.

#Κρακοβία, #Πολωνία, #Ευρώπη, #Αουσβίτς, #ταξίδι, #κάστρο, #αξιοθέατα
Η Παλιά Πόλη της Κρακοβίας.

Σίγουρα η βόλτα σας πρέπει να ξεκινήσει από την καρδιά της Κρακοβίας, την Παλιά Πόλη (Stare Miasto), όπου εκεί θα συναντήσετε την αγορά της πόλης, τα εστιατόρια, τις καφετέριες, την Εβραϊκή Συνοικία και πολλά άλλα αξιοθέατα. Η πόλη, χτισμένη μέσα σε τείχη με στενάκια πλακόστρωτα και το Κάστρο της Wawel με το δράκο, συνθέτει ένα σκηνικό που σας θυμίζει έντονα παραμύθι.

Κρακοβία, #Πολωνία, #Ευρώπη, #Αουσβίτς, #ταξίδι, #κάστρο, #αξιοθέατα
Βόλτα στο κέντρο της Κρακοβίας.

Στην πόλη, αφού κατηφορίσετε λίγο, θα συναντήσετε την Εβραϊκή Συνοικία ή αλλιώς Kazimierz. Αξίζει να κάνετε ένα διάλειμμα στην περιοχή για καφέ και να κάτσετε μέσα σε ένα από τα μαγαζιά που υπάρχουν στη συνοικία. Η περιοχή διαθέτει πολλά bars (εκεί βγαίνουν και οι ντόπιοι) καθώς και μία ποικιλία από διαφορετικά εστιατόρια που προσφέρουν ποιοτικό και οικονομικό φαΐ. Αν την επισκεφτείτε συγκεκριμένα το Σάββατο, θα συναντήσετε την αγορά αντίκας, όπου μπορείτε να βρείτε ό,τι σκεφτεί ο νους σας. Στην Κρακοβία, επίσης, θα βρείτε το παραδοσιακό φαγητό pierogi, που είναι ζυμαρικά με διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων, όπως τυρί, πατάτα ή κιμάς. Εκεί τριγύρω υπάρχει και το Εβραϊκό Μουσείο, όπου διαθέτει μία τεράστια συλλογή από φωτογραφίες που εξιστορούν την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας της Πολωνίας.

Στην πλατεία της Παλιάς Πόλης δεσπόζει η Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, η οποία χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Αξίζει να μπείτε και να δείτε την εκθαμβωτική ομορφιά της σε συνδυασμό με την πολωνική γοτθική αρχιτεκτονική της.

Κρακοβία, #Πολωνία, #Ευρώπη, #Αουσβίτς, #ταξίδι, #κάστρο, #αξιοθέατα
Το εσωτερικό της Εκκλησίας της Αγίας Μαρίας.

Το Κάστρο της Wawel αποτελεί σημαντικό σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς για τους Πολωνούς, αφού αποτελούσε κέντρο πολιτικής εξουσίας κατά το τέλος της πρώτης χιλιετίας μ.Χ. καθώς και το κύριο χριστιανικό κέντρο όλης της Πολωνίας.

Φυσικά, δεν θα φύγετε από την Κρακοβία εάν δεν επισκεφτείτε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς, το οποίο απέχει περίπου μία ώρα και κάτι από την Παλιά Πόλη της Κρακοβίας. Υπάρχουν γραφεία που οργανώνουν την εκδρομή καθημερινά και σας μεταφέρουν από το κέντρο της πόλης στο σημείο του στρατοπέδου, ενώ στο πακέτο αυτό προσφέρεται και η ξενάγηση σε όλο το ιστορικό χώρο.

Τέλος, αν έχετε προγραμματίσει σωστά τις μέρες σας, αξίζει να επισκεφτείτε και το αλατωρυχείο Βιελίτσκα, που απέχει περίπου 15 χλμ. από την Κρακοβία. Από το 1978 αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, ενώ η επίσκεψη σας στο μουσείο θα σας εντυπωσιάσει και με το παραπάνω, αφού ό,τι υπάρχει μέσα στο χώρο είναι φτιαγμένο από αλάτι.

Κρακοβία, #Πολωνία, #Ευρώπη, #Αουσβίτς, #ταξίδι, #κάστρο, #αξιοθέατα
Τα ονόματα των γυναικών που πέθαναν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.
Κρακοβία, #Πολωνία, #Ευρώπη, #Αουσβίτς, #ταξίδι, #κάστρο, #αξιοθέατα
Η είσοδος για το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

Leave a comment